Zuiderzee

zeildagtocht Zuiderzeemuseum

Wat weet jij van de Zuiderzee? Wanneer is de Zuiderzee ontstaan? Op deze tocht nemen we je mee naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Je wordt rondgeleid door een gids die je alle in- en outs vertelt van de vorige eeuw. Het Zuiderzee arrangement bestaat uit:

  • Ontvangst met koffie, thee en krentenmik
  • Lunch: soep met belegde broodjes, koffie, thee en melk
  • Gemengde nootjes en eenvoudige borrelhapjes
  • Alle drankjes
  • Entree museum en 2 gidsen
    Dagarrangement vanaf  105,00

Zuiderzeemuseum
Het museum bestaat uit een binnen- en een buitengedeelte. Binnen kom je alles te weten over de belangrijkste plaatsen rondom de vroegere Zuiderzee. Buiten doe je een stap terug in de tijd. Je loopt langs historische huisjes, vissersschepen, werkplaatsen en leuke winkeltjes terwijl je wordt omringd door ‘bewoners’ in klederdracht.

Terug naar de v.o.c.
Er zijn verschillende demonstraties waar je kunt zien hoe het er vroeger aan toe ging en hoe de mensen toen leefden. Denk aan het tanen van netten en het visroken. Een middag in het museum doorbrengen, is als een middag terug in de V.O.C. tijd.

Hapje & Drankje
Na de rondleiding zeilen we weer terug naar Hoorn. Onderweg kun je met een drankje en hapje nagenieten van de Zuiderzee verhalen.

* Deze prijzen zijn aanbiedingenen gelden vanaf 36 personen. Vertrekplaats is Hoorn. Inclusief drankjes binnenlandse bar en btw. Je kunt natuurlijk ook zelf een zeiltocht samenstellen. Kijk  hiervoor op onze menulijst en de prijslijst van de scheepshuur.

Ben je met minder mensen? Dan kunnen wij een offerte op maat maken.