V.O.C.

Zeildagtocht VOC

Wat weet jij van onze V.O.C. historie? Op deze tocht nemen we je mee op reis naar de Bataviawerf en brengen we een bezoek aan het museum.

Wat kun je verwachten?
Om 9 uur staan wij klaar om je te verwelkomen met een kopje koffie en Westfriese krentenmik. Na het welkomstwoordje van de schipper, varen we snel uit. Tijdens de zeiltocht wordt een lekkere lunch geserveerd. Vervolgens meren we af bij de Bataviawerf. De zeiltocht duurt 3,5 uur.

Bezoek de Bataviawerf
Hier vind je één van de mooiste musea die Nederland rijk is. Met een gids krijg je een rondleiding en wordt je meegenomen in het vroegere V.O.C. leven. Je komt allerlei wetenswaardigheden en de geschiedenis van Batavia te weten.
Tijdens de rondleiding loop je ook langs de bouwplaats van de Zeven Provincieën, de ateliers van de houtbewerkers, de zeilmakers en de smidse.

Vaarduur
De zeiltocht heen duurt circa 3,5 uur. Als de wind ongunstig is, zullen we in overleg een deel van de afstand met de motor varen.

Dagtochten
Je kunt kiezen uit twee verschillende dagtochten:

Dagtocht van 9 uur inclusief lunch vanaf € 93,50*
Dagtocht van 11 uur inclusief lunch en diner vanaf € 125,50*

Uiteraard zorgen wij voor eten en drinken aan boord:

  • Koffie thee met krentenmik
  • Zuiderzeelunch
    (Soep, diverse broodsoorten, ham, rosbief, fricandeau, jonge en oude kaas, gegarneerd met sla, tomaat en komkommer.)
  • Warme & koude borrelgarnituur (4 hapjes)
  • Gemengde pinda’s op de bar
  • Diner

Bekijk voor het diner onze menukaart

Buffet Admiraal de Ruyter: Stel zelf een buffet samen!
Voor gezelschappen tot 30 personen kiest je twee hoofdgerechten
Voor gezelschappen met meer dan 30 personen kiest je drie hoofdgerechten

Boeuf Bourguignon: Rundvlees gestoofd in rode wijn met champignons, geserveerd met pommes gratin, kleurrijke ratatouille en een salade.

Indiase Kip: Stukjes kipfilet in romige saus geserveerd met rijst, wokgroente en een salade.

Varkenshaas: Getrancheerde varkenshaas met champignon-roomsaus geserveerd met aardappelwedges, seizoensgroente en een salade.

Zuiderzeeschotel: Verschillende soorten vis en schelpdieren in romige witte wijnsaus geserveerd met aardappelgratin, seizoensgroente en een salade.

Zalmmootje met olijvenpasta uit de oven geserveerd en een kleurrijke ratatouille. Vegetarische lasagne: Het bekende Italiaanse gerecht, in een vegetarische variant.

* Deze prijzen zijn aanbiedingen gelden vanaf 36 personen, inclusief drankjes binnenlandse bar en btw. Je kunt natuurlijk ook zelf een zeiltocht samenstellen. Kijkt  hiervoor op onze menulijst, en de prijslijst van de scheepshuur.

Ben je met minder mensen? Dan kunnen wij een offerte op maat voor je maken.