Zeilschip sinds 2002

Je kunt hem niet gemist hebben als je weleens in de haven van Hoorn komt: de Toekomst.
Met een lengte van 34 meter en zo’n 6 meter breed is zeilschip De Toekomst een ware blikvanger.  In 2002 werd de tweemaster te water gelaten en heeft sindsdien veel gasten een onvergetelijke dag op het water bezorgd. Aan boord is er in totaal plek voor 60 passagiers.

Missie: een onvergetelijke tocht
Het zeilschip is speciaal ontworpen voor evenementen, bijeenkomsten en familie-uitjes. Dit is te zien aan de ruime indeling van het schip.De grote open ruimtes zorgen ervoor dat het veiliger en makkelijker is om mee te helpen aan boord. Ook benedendeks is de ruimte overweldigend. Het hoge plafond en de gezellige inrichting geven je de indruk alsof je thuis bent. Door de ruimte aan boord krijg je het ultieme gevoel van vrijheid.

De bouw
In 2000 was De Toekomst slechts nog een idee op de tekentafel. Begin 2001 startte de bouw van de romp en kreeg het zeilschip langzaam vorm. Het schip kenmerkt zich door haar klassieke lijnen en ruimtelijke indeling, speciaal voor feesten en partijen. Sinds 2000 hebben al duizenden mensen met veel plezier hun bedrijfsuitje of feest aan boord van de tweemaster gegeven.

Bouwjaar: 2001/2002
Lengte over alles: 34 m
En tussen de stevens: 27.50m
Breedte: 5.60m
Diepgang: 1.20m
Zeiloppervlak: 295m
Maximum aantal gasten 60*
Schipper: Peter Veldhuis
Thuishaven: Hoorn

 

 Van alle faciliteiten voorzien

Voor het geven van presentaties hebben wij alle gemakken aan boord. Zo kun je gebruik maken van:

  • Cd-speler
  • I-pod dock
  • Microfoon
  • Diascherm en beamer

Heb je andere middelen nodig? Geen probleem! Geef dit wel even van tevoren aan ons door.

Veiligheid voorop
De Toekomst voldoet aan alle veiligheidseisen. Zo heeft het zeilschip een extra een hoge verschansing en een verzonken achterdek. Dit noemen we ook wel de kuip. De kuip is ideaal voor kleine kinderen, die kunnen rustig over het dek rondlopen. Ook als je wat slecht ter been bent, is dit een uitkomst. En tot slot kun je er ook nog eens heerlijk uit de wind zitten en van het zonnetje genieten.

Als je met meer personen wilt varen, kunnen we je een grotere boot aanbieden. Ook met meerdere schepen zeilen is zeer goed mogelijk. Voor kleine groepen vanaf 6 personen kunnen wij je ook een kleinere boot aanbieden.