Een zeiltocht boeken ?

Hoe weet ik of het schip nog beschikbaar is?

Via het reserveringsformulier op onze site kun je de gewenste datum kiezen. Binnen 24 uur ontvang je vervolgens een reactie. Als je ook je telefoonnummer noteert, krijg je zo snel mogelijk een belletje. Uiteraard kun je ons altijd bellen voor vragen 06 22 66 80 98

Hoe reserveer ik een schip?

Geef op het contactformulier aan op welke datum je graag een optie wilt. Mits het schip op de gekozen datum beschikbaar is, staat het 7 dagen in optie. Zo ben je ervan verzekerd dat het schip beschikbaar is. In tussentijd krijg je van ons een offerte op maat aangeboden.

Om een optie te plaatsen, ontvangen wij graag jouw adresgegevens en telefoonnummer.

Hoe wordt mijn boeking definitief?

Eerst krijg je een prijsopgaaf toegestuurd. In deze prijsopgaaf proberen wij jouw wensen zo goed mogelijk te vervullen. Daarnaast krijg je de factuur van de eerste helft van het totaalbedrag.
Als de prijsopgave akkoord is, sturen wij je een huurovereenkomst toe. De huurovereenkomst kun je getekend terugsturen via de mail, per post. Op het moment dat de factuur met aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief.

Hoe gaat het met de betaling?

Bij het aangaan van de overeenkomst is de aanbetaling 50% van het totaalbedrag. De tweede helft dient uiterlijk 3 weken voor afvaart op onze rekening te zijn bijgeschreven. Eventuele wijzigingen in de catering kunnen voor zover bekend worden verrekend op deze tweede factuur.

Hoe betrouwbaar is de Toekomst?

De Toekomst Zeildagtochten is lid van de Vereniging Beroepschartervaart, de BBZ.
De scheepvaartinspectie ziet toe op de veiligheid van het schip.
De bemanning is zeer ervaren.
De EOC verzekert het schip en de gasten.

Heb ik zeilervaring nodig?

Nee, zeilervaring is geen vereiste. Als je actief mee wilt zeilen of zelf het schip wilt sturen, staan wij klaar om je de juiste aanwijzingen te geven. We zullen graag een beroep doen en je vragen ons mee te helpen met de zeilen. Samen staan we sterker.

Moet ik speciale kleding meenemen?

Het is op het water al snel een stuk kouder dan op het land. Vooral april en mei kunnen fris zijn in de wind en op het water. Zorg dus altijd voor warme kleding. Kijk van tevoren ook even naar het weerbericht. Bij regen of buien is regenkleding wel zo prettig. Vooral de regenbroek wordt vaak vergeten. Regenkleding houdt ook wind tegen. Dit is bij koel droog weer ook erg prettig.

Moet ik speciale schoenen meenemen?

Omdat de vloeren binnen van hout zijn, is het dragen van naaldhakken uit den boze. Ondanks de antisliplaag op de dekken kunnen vooral schoenen met leren zolen glad zijn. Een goed profiel is dus prettig en veilig.

Is het schip wel veilig?

De Toekomst voldoet aan de wettelijke eisen en is goedgekeurd door de scheepvaartinspectie. De bemanning is zeer ervaren, en is in het bezit van de benodigde papieren. De Toekomst heeft bovendien veel bewegingsruimte aan dek. Voor de kinderen is de hoge verschansing en het verlaagde achterdek een uitkomst. Het schip is nieuw gebouwd en verkeert in een uitstekende staat van onderhoud. Voor iedereen zijn in voorkomende gevallen zwemvesten aan boord. Geeft u tijdig door hoeveel kinderen er mee gaan, en hoe groot die zijn i.v.m. kinderzwemvesten?

Word ik zeeziek?

Zeeziekte komt bij ons slechts zelden voor. Maar toch… Als je twijfelt kunt je het beste een reistabletje nemen een uur voor afvaart. Dan heb je zeker weten een topdag.

Wat als ik slecht ter been ben?

De Toekomst heeft veel ruimte aan dek en benedendeks. Er zijn twee plaatsen waar geen invalidewagen langs kan; de gangpaden langs de opbouw en de trap naar beneden, waar zich ook de toiletten bevinden. De trap is breed genoeg om een mindervalide door twee mensen te laten helpen. We hebben een zeer geslaagde reis gemaakt met een verzorgingshuis uit Hoorn. Bij twijfel kun je het beste zelf even komen kijken. Voor mensen die niet even uit hun stoel kunnen opstaan, is de boot niet goed ingericht.

Kan ik mijn hond meenemen?

Honden zijn welkom aan boord, mits de rest van de passagiers daar mee ook akkoord is. Overleg dit daarom van tevoren even met de groep.  Bedenk dat sommige mensen bang zijn voor honden of allergisch. Als niemand bezwaar heeft, vinden wij het ook prima. Wil je het ons dan toch even laten weten?

Wat als ik andere vragen heb?

Bel 06 22 66 80 98 of mail: info@zeildagtocht.nl