Platbodem zeilen

Wil je een leuk en origineel familieuitje organiseren? Of met personeel of relaties netwerken? Ga dan eens zeilen met een platbodem! Deze prachtige zeilboot kun je huren om te zeilen op het IJsselmeer of Markermeer. Plezier voor jong en oud gegarandeerd!

Dit zijn de mogelijkheden:

  • Volendam: een zeiltocht over het Markermeer met een bezoek aan Volendam
  • Zuiderzee: zeilen over het IJsselmeer met een rondleiding door het Zuiderzeemuseum
  • Nautisch: een zeiltocht waarbij u zelf kunt zeilen, ook geschikt als bedrijfsuitje
  • Eigen wensen: heb je eigen ideeën over de invulling van een zeildagtocht? Alles is bespreekbaar!

Zeilen naar Volendam
Ben jij al eens naar het bekende vissersdorp Volendam gezeild? Dit is je kans!

We varen eerst een stuk over het Markermeer en meren vervolgens aan bij de haven van Volendam. Hier kun je van boord gaan voor een bezoek aan de palingrokerij, of ga op de foto in ouderwetse klederdracht! Ook voor kinderen is dit laatste erg leuk.

Na het bezoek aan het dorp zeilen we met de platbodem terug naar de haven van waaruit we vertrokken zijn. In totaal ben je ongeveer 2 keer 2,5 uur aan het zeilen. Hierdoor is deze zeildagtocht ook geschikt voor jongere kinderen, die niet zo lang op een boot willen zitten.

Bezoek het Zuiderzeemuseum
Je kan onze platbodem ook huren om de hele dag mee op het IJsselmeer te varen. We zeilen dan naar het Zuiderzeemuseum, waar je van boord kunt gaan. Een gids leidt je rond door dit prachtige museum. Er is van alles te zien: van oude huisjes tot werkplaatsen, vissersschepen en leuke winkeltjes.

Zeilen met een platbodem is ook veilig voor kinderen. De reling is namelijk hoog en wij beschikken over zwemvesten. Je kunt de kinderen dus met een gerust hart meenemen.

Met je collega’s het water op
Lekker actief bezig zijn met het zeilen kan met ons Nautisch arrangement special voor een bedrijfsuitje. Tijdens deze actieve dag ontdek je zelf hoe het is om met een platbodem te zeilen. De bemanning helpt je met het hijsen van de zeilen. En wie bedient het roer? Weet jij wat je moet doen om een manoeuvre uit te voeren op het IJsselmeer of Markermeer? Dit komje allemaal te weten tijdens het Nautische-arrangement.

Jouw zeiltocht op maat?
Heb je zelf helemaal voor ogen hoe je het wilt hebben? Je kunt in overleg met ons een eigen zeildagtocht samenstellen. Wij denken graag met je mee om er een perfecte dag van te maken.