Bruine vloot Enkhuizen

Zeilen met een zeilschip van de bruine vloot moet je een keer gedaan hebben. Het is geweldig als bedrijfsuitje of als familieuitje. Je kunt bijvoorbeeld met de bruine vloot naar Enkhuizen varen en hier het Zuiderzeemuseum of het leuke stadje bezoeken.

 
<iframe width=”730″ height=”411″ src=”https://www.youtube.com/embed/idQCG2-bRlE” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Dit zijn de mogelijkheden:

  • Naar Enkhuizen varen met een zeilschip van de bruine vloot
  • Met een platbodem zeilen naar Volendam, Marken of een andere havenstad.
  • Zelf leren zeilen

Met de bruine vloot naar het Zuiderzeemuseum
Met de bruine vloot naar Enkhuizen varen en daar een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum is een hele belevenis. Het is net alsof je even in de tijd van de V.O.C bent. Een gids leidt je rond door dit geweldige museum. Hierdoor krijg je een goed beeld van de geschiedenis van deze regio. Terug aan boord kun je genieten van een heerlijke lunch en varen we met onze tjalk Enkhuizen weer uit.

Ook voor kinderen is deze zeildag erg leuk. Door het zeilen te onderbreken met een museumbezoek, blijft de dag afwisselend en verrassend. Onze zeilboot is natuurlijk ook veilig voor kinderen. Het schip heeft een hoge reling. Ook hebben we zwemvesten aan boord, zodat het kroost met een gerust hart mee kan op het water.

Op naar Volendam
Als je het fijner vindt om een dorp te bezoeken, is het een leuke mogelijkheid om met de bruine vloot naar bijvoorbeeld Volendam te varen. In Volendam is namelijk van alles te zien en te beleven, ook voor kinderen. Zo kun je op de foto in ouderwetse klederdracht of een palingrokerij bezoeken. Ook een wandeling door het havenplaatsje is zeer de moeite waard.

Actieve zeildag
Als je graag actief bezig bent, is ons Nautische arrangement zeker een aanrader. Je kunt zelf de zeilen hijsen en het roer bedienen. Onze bemanning geeft natuurlijk de nodige uitleg. Wanneer je het aandurft, kun je ook wat manoeuvres uitvoeren op het IJsselmeer. Deze actieve zeildag is ook geschikt als basis voor alle andere arrangementen. Bel gerust voor meer informatie of kom gezellig langs!